Xi прави гласовото чуване на страната

- Jan 02, 2020-

Посещенията на президента в дузина държави през годината засилват дипломатическите усилия . Под ръководството на президента Си Дзинпин през тази година Китай остана ангажиран с многостранността и подкрепяше справедливостта по целия свят, тъй като се стремеше да издигне дипломацията на големите държави с китайски характеристики, според официални представители и анализатори.

През годината Xi пътува до 12 страни в Азия, Европа и Южна Америка по време на седем задгранични пътувания.

Президентът пое водеща роля в опазването на многостранността, насърчавайки равенството в целия свят и категорично се противопоставя на едностранността и хегемонията.

Си също председателства четири големи събития, домакин на Китай през годината: вторият пояс и пътния форум за международно сътрудничество, конференцията за диалог на азиатските цивилизации, Международното изложение за градинарство в Пекин през 2019 г. и второто международно изложение за внос в Китай.

Държавният съветник и министър на външните работи Ван Йи заяви: "Където и да пътува през 2019 г., президентът Си Дзинпин направи гласа на Китай да се чуе. Това е глас на справедливостта, който отхвърля едностранността, хегемонията и политиката на властта в полза на многостранността, авторитета на ООН и нормите на международните отношения. "

Като отговорен член на международната общност Китай е силен шампион по многостранност, каза Уанг в края на този месец, като обобщаваше дипломатическите усилия на страната през годината.