Учените анализират листата за еднократна употреба и получават невероятни резултати

- May 07, 2019-

Учените анализират листата за еднократна употреба и получават невероятни резултати

Австралийската "информационна информационна мрежа за технологии" наскоро съобщи, че Филип Тирно, микробиолог и патолог в Медицинския университет в Ню Йорк, е открил, че има гъбични спори, бактерии, животински косъм, полени, почва и листа за еднократна употреба. Линт, материал за довършване на леглото за еднократна употреба, оцветяващи материали и различни екскреции от тялото (като пот, слюнка, вагинален и анален секрет, урина, клетки на кожата и др.), Различни масла и кремове, прилагани към тялото. , В допълнение, някои хора ядат в леглото, а храната, която се изпуска, също осигурява добра жизнена среда за тези организми. Учените по целия свят се опитват да идентифицират и да определят количествено различните замърсители и алергени, които не са само в леглото, но и активни в дома, което може да има отрицателно въздействие върху човешкото здраве.

Дори хората, които смятат, че са относително чисти, не могат да избегнат нахлуването на микроорганизми. Обикновените хора произвеждат около 200 килограма пот на година в леглото, което е "идеална гъбична среда" при висока влажност. Проучване от 2015 г. оценява степента на гъбично замърсяване на листа за еднократна употреба. Изследователите открили, че възглавници, направени от пера и синтетични влакна в продължение на 1,5 до 20 години, съдържали от 4 до 17 различни вида гъби. С течение на времето, количеството на гъбички, бактерии и много други натрупани отломки може да има тревожни последици. Гравитацията ще накара всички тези отломки да се установят в сърцевината на възглавницата и матрака, а обикновеният човек ще вдишва остатъците за 8 часа на ден.

Според Тирно един на всеки шест души страда от алергии, докато една трета от обикновените хора прекарват живота си в леглото. Учените предполагат, че листата за еднократна употреба могат да бъдат източник на алергични заболявания. Тези алергени могат да доведат до запушване на носа, да повлияят на съня ви, да задействат или да засилят алергиите или да влошат астмата.

Експертите напомнят, че тези мръсни неща обикновено се натрупват в значителна степен в рамките на 1-2 седмици, така че листите за еднократна употреба се почистват най-добре на всеки 2 седмици.