Как да класифицираме нетъкан текстил? Защо е екологичен материал?

- Sep 12, 2019-

Фибрите, използвани при производството на нетъкан текстил, са предимно Полипропилен (PP), полиестер (PET). В допълнение, има найлон (PA) и вискозни влакна., Акрил, етилен (HDPE), полиуретан (PVC). Съгласно изискванията за приложение, нетъкан текстилЕднократно приложение и устойчив тип.


wanli 1


Според производствения процес се разделя на:


1.Пункциониран нетъкан процес Процесът на разпръскване е разпръскване на фин воден поток под високо налягане върху един или повече слоеве от влакнестата мрежа, така че влакната да бъдат заплетени един с друг, така че влакнестата мрежа да бъде подсилена и да има определена здравина.


2. Нетъкана тъкан, свързана с термична връзка: Нетъканата тъкан, свързана с термична връзка, се отнася до влакнест или прахообразен подсилващ подсилващ лепилен материал, добавен към мрежата, а лентата допълнително се слепва и охлажда, за да образува плат.


3. Нетъкан текстил с целулозно въздушно покритие: нетъкан текстил също може да се нарече без прах, суха нетъкан текстил. Той използва технологията, поставена на въздух, за да отвори дъската от дървесна целулоза в едно състояние на влакната, а след това използва метод за газов поток, за да агломерира влакната върху мрежестата завеса, а влакнестата лента допълнително се подсилва в плат.


4. Влажен нетъкан текстил: Влажната нетъкан текстил се получава чрез отваряне на влакнеста суровина, поставена във водна среда, в едно влакно и едновременно смесване на различни влакнести суровини за образуване на суспензия от влакнеста суспензия, и суспендираната пулпа се транспортира до механизъм за оформяне на мрежата и влакното е в мокро състояние, след това мрежата се подсилва в кърпа.


5. Нетъкан плат от Spunbond: нетъкан текстил е нишка, поставена в мрежа, след като полимерът е екструдиран и разтегнат, за да образува непрекъснати нишки. След това мрежата е свързана, термично свързана и химически свързана. Или метод за механично подсилване, за да превърнете мрежата в нетъкан текстил.


6. Нетъкана тъкан от стопяване: процес на нетъкан текстил, разпенен от стопилка: захранване с полимер --- екструзия на стопилка --- образуване на влакна --- охлаждане на влакна --- образуване в мрежата --- укрепване в плат.


7. Нетъкан плат с иглата: тъканта с игла, перфорирана, е вид суха положена нетъкан текстил. Нетъканият плат с игла е пробивен ефект на ланцет, а пухкавата влакнеста мрежа е подсилена в плат.


8. Нетъкан плат: Нетъканият плат е вид суха нетъкан текстил. Методът на шиене използва структура от плетена намотка, мрежа, слой от прежда и нетъкан материал (като пластмасов лист, пластмасово тънко метално фолио). И т.н. или комбинация от тях е подсилена, за да се образува нетъкан текстил.


9. Хидрофилна нетъкан текстил: използва се главно при производството на медицински и здравни материали, за да се постигне по-добро усещане и да не се надраска кожата. Например санитарните салфетки и санитарните уплътнения са хидрофилни функции, използващи хидрофилни нетъкан текстил.


Нетъканата материя има мека, дишаща и плоска структура на нови продукти от влакна, която има предимствата на без образуване на власинки, силна, издръжлива, копринена мекота, а също така е вид подсилващ материал, а също така има усещане за памук, т.е. в сравнение с памучна тъкан. Нетъканата торба се формира лесно и е евтина за производство.


Това е ново поколение екологични материали с водоотблъскващи, дишащи, гъвкави, незапалими, нетоксични, не дразнещи и наситени цветове. Ако материалът се разлага естествено отвън, той има най-дълъг живот от само 90 дни. Разлага се в рамките на 8 години в стаята. Той е нетоксичен, без мирис и няма остатъчни вещества при изгаряне, така че не замърсява околната среда, така че опазването на околната среда идва от това. ,


По отношение на опазването на околната среда суровината на повечето от нетъкан текстил, който в момента се използва, е полипропилен, а суровината на найлоновите торбички е полиетилен. Въпреки че двете вещества имат сходни имена, те имат много различна химическа структура.


Химическата молекулна структура на полиетилена има значителна стабилност и е изключително трудна за разграждане. Следователно са необходими 300 години, за да се разложи найлоновата торбичка. Химическата структура на полипропилена не е силна и молекулната верига може да бъде лесно разрушена, така че да бъде ефективно разградена. А в нетоксичната форма в следващия екологичен цикъл нетъкан пазарска торба може да бъде напълно разграден в рамките на 90 дни. Освен това нетъкан пазарска торба може да се използва повторно повече от 10 пъти, а степента на замърсяване на околната среда след изхвърляне е само 10% от пластмасовата торбичка.


Недостатъкът на нетъкан текстил е, че той е по-нисък по здравина и издръжливост и не може да се пере като други тъкани. Тъй като влакната са подредени в определена посока, те лесно се разделят от посока под прав ъгъл и други подобни.