Знаете ли как правилно да носите маска за лице?

- Jun 24, 2019-

"Ако сте здрави, когато носите маска, поставете зелената страна обърната навън; ако сте болни, сложете бялата страна навън", статия за това как правилно да носите маски метод се използва широко от микроблог, нетизените имат каза "дълго знание за". Репортер онлайн е търсил и е установил, че микроблогът се възпроизвежда в няколко известни уебсайтове и болници, много потребители вярват в това.

 

Един от нетиците каза, че отдавна, последователно мъгла и мъгла Xiangyang, да носят маска на времето, което идва отново, това беше навременно напомняне. Също така приятели в микроблога поставили под въпрос автентичността: някои маски за еднократна употреба са бели, как да обясня?

News2-第一张


Репортери посетиха центъра на град Тианджи и Санджиу и други големи открития в аптеката, аптечната маска беше поставена на видно място, а някои маски против PM2.5, маркирани с думите и така нататък. Носещите маски могат да бъдат разделени на предна и задна? Търговският персонал каза, че никога не е чувал за подобно твърдение, носеше бялата повърхност вътре.


Във връзка с това, казаха професионалистите, маските да бъдат разделени на гледна точка отпред и отзад няма основа, ще има инструкции за маската като цяло е закупена, в съответствие с направленията отпред и отзад могат да се носят. Той предположи, че при липса на период на епидемия от инфекциозни заболявания, здравите хора не трябва да носят маска. За пациентите, които носят маски, изберете маска за лице за еднократна употреба е най-добрата. Ако искате да предотвратите появата на прах, бактерии и вируси, препоръчваме да изберете медицински маски 8-12 слоя.

news2第二张


Също така, не използвайте отново респиратори за еднократна употреба, обикновено 6-8 часа ще се нуждаят от подмяна. Ако не носите маска временно, сложете я в чантата, за да не залепите прах.


Обикновено купуваме в аптеките маски за еднократна употреба са обичайните медицински хирургически маски, тя има две страни, по-тъмна страна - синя, обърната навън, към по-светлата страна, близо до лицето ни. Освен това, маските също сочат нагоре и надолу, има метални ленти се чувства скован е горната страна, когато носенето е близо до моста на носа (както е показано по-горе).


Научете основната структура на маската, научаваме се как правилно да носите маска.

news2 第三张


1. измиване: първо, измийте ръцете си, избягвайте нечистите ръце маски за замърсяване на вътрешна повърхност;

news2 第四张


2. закачалката: хоризонталната маска, прикрепена към лицето и носа, двата края на въжето, окачено на ухото с две ръце;

news2 第五张


3. издърпването: както е показано по-долу, двете ръце във вертикална посока, за да издърпате гънките на маската, така че маската да покрие напълно носа, устата и брадичката;

news2 第六张


4. натиска: най-накрая използвайте показалеца с две ръце от двете страни на носа, притиснат метална лента, така че маските на горния край да могат да бъдат близо до моста на носа.


В допълнение, необходимостта да се обърне внимание е: носете маска, за да избегнете често докосване на маска, за да предотвратите намаляване на защитния ефект; след свалянето на маската поставете лента или хартия, опаковани вътре, и след това поставете в покрито боклук и измийте ръцете си незабавно; не използвайте отново маски за еднократна употреба.