Метод за почистване на кръвната лента за листове за еднократна употреба

- May 10, 2019-

Метод за почистване на кръвни ленти за листа за еднократна употреба

Когато почистваме кръвта на хотелите за еднократна употреба, има много начини. Всъщност най-простият и най-директен метод е да се накипят листата за еднократна употреба със студена вода и след това да се измият с прах за пране на ензими. Ефектът е много добър. Нека разгледаме другите методи за почистване по-долу.

Измийте със сапун или 10% разтвор на калиев йодид или разбъркайте със сок от бяла репичка или нарязани моркови, за да отстраните кръвта върху дрехите; Използвайте 10% разтвор на винена киселина, за да избършете петното, след това измийте със студена вода и т.н. Старата кръв може да се измие с оксалова киселина и да се измие с лимонов сок и солена вода. Старите кръвни петна станаха тъмнокафяви, тъй като желязото в хемоглобина се окислява във въздуха, предизвиквайки ръжда. Сокът съдържа също желязо, което е замърсено с кислород във въздуха и произвежда кафяви петна от ръжда. Следователно, петна, причинени от кръв, сок и ръжда, могат да бъдат измити с оксалова киселина, която превръща ръждата в безцветно вещество и се разтваря във водата.

Кръвта върху бялата дреха може да се разреди с 1 част натриев тиосулфат и 50 части вода. След смесване се разрежда и разтваря и нагрява до 35 ° С. Белите дрехи се потапят, докато цветът на кръвта изчезне, и след това се измиват с вода. Тъканта може да се потопи в разтвор на оцет от 3%, поставен за 12 часа, след което се изплаква с вода, ефектът е много добър. Дали това е нова следа или следа, тя може да се почисти със серен сапонин.

Новите кутии за еднократна употреба обикновено имат миризма, която е миризмата на формалдехид. В процеса на производство на листове за еднократна употреба, добавянето на формалдехид се използва за предотвратяване на набръчкването на тъканта. Следователно, новозакупените листове за еднократна употреба трябва да се измиват със солена вода и да се измиват преди употреба. Тъй като новите листове за еднократна употреба могат да имат канцерогени в лечението на бръчките - формалдехид. В среда с високо налягане, висока температура, комбинацията от молекули формалдехид и молекули от памучни влакна може да произведе ефект против бръчки. Въпреки това, ако процесът на обработка не е достатъчно строг или почистването не е чисто след третирането, формалдехидният мономер ще се освободи от тъканта и дори самата тъкан ще има формалдехид. Според изследванията, формалдехид може да предизвика рак в допълнение към болести като кашлица и алергичен ринит. Солта може да бъде дезинфекцирана, стерилизирана и памучно избледняваща, затова е най-добре да се накисва в солена вода, преди да се използват нови листове за еднократна употреба. За добро здраве, не се страхувайте от неприятности, или трябва да сте ориентирани към превенция.