Защо маската за еднократна употреба не е прахоустойчива?

- Apr 17, 2019-

Защо маската за еднократна употреба не е прахоустойчива?

Защо е това? Тъй като общата маска за еднократна употреба може да блокира само част от праха, принципът на прахоустойчивост е механична филтрация, т.е. когато прахът се сблъска с марлята, през слоевата бариера, някои големи частици прах се блокират в пясъчната кърпа. Въпреки това, някакъв фин прах, особено прах по-малък от 5 микрона, преминава през мрежата от марля и влиза в дихателната система, а прахът под 5 микрона може директно да влезе в алвеолите, засягайки човешкото здраве ***** *, носещ повече слоевете няма да засилят защитния ефект. Затова маската за еднократна употреба не може да се използва за предпазване от прах.

Носенето на маска за еднократна употреба е една от ефективните превантивни мерки за изолиране на вируса и предотвратяване на грипа. Но носенето на маски трябва да обърне внимание и на техниките и методите. Неправилното използване на маски не само ще ги защити, но и ще увеличи възможността за предаване на вируса. Как да го носите правилно?

1, маската трябва да се носи, горният ръб трябва да се носи на върха на носа, устата и носът трябва да бъдат напълно покрити и да няма пролуки около него. Не носете твърде ниско, или маската е прекалено хлабава и не носете прекалено високо. Децата, които носят маски, могат да усетят затруднено дишане, а родителите да комуникират своевременно с децата си. Трябва да се отбележи, че след като маската бъде отстранена, сгънете вътрешността на носа и устата, поставете я в чист джоб или го поставете в чиста пластмасова торбичка за последващо използване. Здравният отдел напомни, че носенето на маска правилно може да играе определена роля, но носенето на маска не може да защити напълно инфекциозните заболявания. Ето защо е необходимо да се полагат грижи за измиване на ръцете по едно и също време, като се държи дистанция от пациента, като се избягват местата, където хората се събират, и друга превенция. Мерки.

2. Носете маска, когато отивате на претъпкано място. Не е необходимо здравите хора да носят маски в ежедневието си. Носенето на маска за предотвратяване на излагането на капчици, съдържащи пандемичен вирус. Здравите хора са изолирани от пациенти с грипоподобни симптоми, близки контакти с хора със симптоми на студ, или отиват в болници, гари и т.н. На обществени места; или в райони, където пандемията е тежка, е необходимо да се носи маска.

3, еднократна медицинска маска трябва да се сменя всеки ден, носенето на маска не може напълно да блокира разпространението на вируса в тълпата, обществеността не може да отпусне бдителността след носенето на маската, пренебрегвайки важни превантивни мерки като често миене на ръце. Това е икономичен и ефективен метод за превенция, за да се прикани обществеността да отиде в редовна аптека, за да закупи обща медицинска маска.