Могат ли маските за еднократна употреба да предпазват дихателните вируси?

- Apr 22, 2019-

Могат ли маските за еднократна употреба да предпазват дихателните вируси?

Маски за еднократна употреба са вид медицинска маска. В маските за еднократна употреба работата обикновено може да се извършва в среда, съдържаща пара и вредни газове. В допълнение, използването на маска за еднократна употреба може също да предотврати навлизането на вредни предмети в дихателните пътища, като по този начин предпазва човешкото тяло. Така че една маска за еднократна употреба може да предотврати респираторните вируси?

Маската за еднократна употреба е направена от 12 или 16 слоя марля с дължина 18 cm и ширина 14cm. Плътността на марлята е 9 на cm. Филтърът е тестван с тази маска за еднократна употреба и е установено, че е за еднократна употреба. Следната ефективност за отстраняване на прах от прах е само около 10%. Следователно, на 21 май 1981 г. и на 5 януари 1982 г. Държавната администрация по труда издаде две статии: „Строго е забранено издаването и носенето на маски за еднократна употреба“ на прашни работни места и трябва да се използва в съответствие с националните стандарти (2626). „Самоабсорбиращ се филтър тип Маска за прах. Колко голям е вирусът? Обикновено трябва да се увеличава с десетки хиляди пъти с електронен микроскоп, за да се види, че повечето вируси са под 150nm в диаметър.

Следователно, можем да знаем, че освен предпазването от общи бацили, маски за еднократна употреба не се филтрират за повечето вируси и коки. След това, ако структурата на маската за еднократна употреба не е достатъчно стегната или пропускливостта на влага на маската за еднократна употреба е недостатъчна, е трудно да се предотвратят микроорганизмите.

1 Протегнете лентата за глава, преди да носите защитена с дъх маска на лицето си.

2 Ако маската за защита на дихателните пътища е сгъната, първо отворете покривния слой.

3 Задръжте защитената с дъх маска за еднократна употреба, така че металната скоба за нос да е на върха на пръстите, позволявайки на лентата за глава да виси свободно.

С носовия клип нагоре, задръжте респираторната защитна маска за еднократна употреба върху брадичката. Ако има две ленти за глава, поставете горната лента на главата на върха на главата и поставете долната лента върху главата зад врата, под ухото. Ако има само една лента за глава, лентата за глава трябва да бъде поставена в горната част на главата. Уверете се, че маската за защита на дихателните пътища покрива носа и устата и покрива брадичката. Търсенето в огледалото помага да се регулира положението на респиратора по лицето.

Поставете върха на двата пръста върху металната скоба за нос. Ако няма метален носач, няма начин да го настроите. С двете си ръце натиснете носа на носа и оформете клипа на носа според формата на носа. Затегнете носовия клипс с една ръка, което ще доведе до лошо сцепление и намаляване на защитния ефект. Трябва да се управлява с две ръце.

Проверете въздухонепроницаемостта на износването, след като носите маска за еднократна употреба за дишане. Проверката е разделена на две стъпки. Първо, покрийте напълно дихателния респиратор с двете си ръце, след което бързо вдишайте, за да видите дали периметърът на респиратора приляга плътно към лицето. След това изцяло покрийте дихателната си маска с ръце и издишайте. Внимавайте да не променяте положението на маската за еднократна употреба за защита на дихателните пътища. Ако се установи, че въздухът изтича от околността на носа по време на тези две процедури, коригирайте отново носовия клипс, както в стъпка 5. Ако се установи, че въздухът изтича от периметъра на маската, регулирайте лентата за глава на още задна позиция.